Alkukevään kuulumisia (Flowan uutiskirje 1/2025)

Onpas se kevät jo pitkällä, aivan yllättäen. Me flowalaiset toivotamme teille kaikille oikein hyvää kevättä! Tässä alkuvuoden kuulumisemme.

Valokuva: Fleeting Flow, Unsplash

Onpas se kevät jo pitkällä, aivan yllättäen. Me flowalaiset toivotamme teille kaikille oikein hyvää kevättä! Tässä alkuvuoden kuulumisemme.

Flowan alkuvuosi 2025

Flown vuosi 2025 on jatkanut samalla kiertoradalla kuin aiemman vuoden loppu. Valtaosa ajastamme kuluu työssä asiakkaidemme kanssa. Tämän lisäksi olemme keskittyneet arkkitehtuurien ja järjestelmien uudistamisen sekä uusien teknologioiden kartoituksen teemoihin.

Veimme myös hallitusti päätökseen pitkään jatkuneen tuotekehitysyhteistyömme What Matters to Me -palvelun kanssa. What Matters to Me:n perustajan Johanna Mätäsahon kiitokset ilahduttivat meitä kovasti – juuri tälläistä kumppanikokemusta tavoittelemme kaikessa toiminnassamme!

Ja kävinhän minä (Antti) myös Tulevaisuuden tuoteomistaja -tapahtumassa puhumassa tuoteinnovoinnista uusia teknologioita hyödyntäen. Tapahtumassa oli hyvin kiinnostavia puheenvuoroja ja se oli myös erinomaisesti järjestetty. Kiitos kovasti Wakarulle kutsusta!

Uusia artikkeleitamme ja muita sisältöjä

Alkuvuodesta olemme julkaisseet useita oppaita, videoita ja artikkeleja. Tässä kooste niistä.

Opas: tuoteinnovointi uusia teknologioita hyödyntäen

Uusi video-oppaamme käsittelee uusien teknologioiden, erityisesti generatiivisen tekoälyn, hyödyntämiseen strategisessa tuotekehityksessä.

Videossa nostetaan esiin suomalaisyritysten haasteet teknologisen kehityksen vauhdissa pysymisessä ja avataan syitä, miksi monet tekoälykokeilut jäävät irrallisiksi eikä niistä synny kestävää liiketoiminta-arvoa.

Katso video saadaksesi käytännön vinkkejä siihen, miten voitte välttää sudenkuopat ja hyödyntää tekoälyä tehokkaasti uudistumiseen.

Opas: tuoteinnovointi uusia teknologioita hyödyntäen
Tässä artikkelissa esittelemme videon, jossa pureudutaan uusien teknologioiden, erityisesti generatiivisen tekoälyn, hyödyntämiseen strategisessa tuotekehityksessä.

Uusien teknologioiden kartoitus

Aloitimme uuden keskustelusarjan – Uusien teknologioiden kartoitus. Siinä käymme analyyttisesti ja syväluotaavasti läpi tällä hetkellä tärkeimpiä uusia teknologioita – mm. Wardley-karttoja hyödyntäen.

Sarjan ensimmäisessä osassa pureudumme generatiiviseen tekoälyyn ja toisessa GenAI-avusteiseen ohjelmistotuotantoon.

Uusien teknologioiden kartoitus
Käynnistämme Uusien teknologioiden kartoitus –sarjan, jossa käymme läpi tekoälyn ja muiden nousevien teknologioiden osa-alueita kriittisesti ja tylsästi. Suhtaudumme epäilevästi hypeen ja koitamme löytää syvempää ymmärrystä kaiken mainospuheen takaa.
Kartoitus: Tekoälyavusteinen ohjelmistotuotanto
Jatkamme Uusien teknologioiden kartoitus -sarjaa toisella osalla, jossa syvennymme generatiiviseen tekoälyyn ohjelmistotuotannon apuvälineenä.

Opas: palveluiden integrointi Claude-tekoälyyn

Kaksiosaisessa oppaassa kerromme, kuinka aloittaa hyödyntämään Model Context Protocol -standardia, jonka avulla voi antaa GenAI-malli Claudelle työkalut organisaation esim. Google Driven, Slackin ja Notionin käyttöön.

Niin että Claude osaa paitsi käyttää vastauksissaan yllämainituista työkaluista löytyvää tietoa, niin myös suorittaa agenttina toimenpiteitä noissa palveluissa.

Oppaan molemmat osat on julkaistu. Ensimmäinen osa löytyy täältä:

Ohje: työkaluja Claudelle, osa 1
Tässä kirjoituksessa näytän, kuinka aloittaa hyödyntämään Model Context Protocol -standardia, jonka avulla voi antaa GenAI-malli Claudelle työkalut organisaation esim. Google Driven, Slackin ja Notionin käyttöön.

Hyvää kevään jatkoa!

Toivotamme me flowalaiset.

Antti Kirjavainen
CEO @ Flowa

📬
Piditko lukemastasi? Tilaa uutiskirjeemme

Great! You’ve successfully signed up.

Tervetuloa takaisin! Kirjautuminen onnistui.

Olet onnistuneesti tilannut Flowa.

Onnistui! Tarkista sähköpostisi lyötääksesi kirjautumislinkin.

Onnistui! Laskutustietosi on päivitetty.

Laskutustietojasi ei päivitetty.